Handlingsplan for mat og måltider

Mat og ernæring er satt på dagsorden i Bergen kommune. Bystyret har vedtatt Handlingsplan for mat, måltider og ernæringsarbeid i pleie- og omsorgstjenesten «Maten servert» 2018-2023.

God og riktig mat er grunnleggende for god helse og livskvalitet. Mange av dem som mottar pleie- og omsorgstjenester er syke, og har økt sårbarhet for ernæringsrelaterte tilstander som underernæring, feilernæring og overvekt.

Les planen: Maten servert - Handlingsplan for mat, måltider og ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten 

Planens innhold

Bilde av planens forside.
Planens forside

Planen setter fokus på viktigheten av mat og ernæringsarbeid, og inneholder tiltak som skal bidra til å utvikle tjenester med god ernæringspraksis, som fremmer matglede og et sunt og bærekraftig kosthold. 

Planen gjelder mottakere av pleie og omsorgstjenester i sykehjem, hjemmebaserte tjenester og tjenester til utviklingshemmede.  

Viktige satsingsområder

Handlingsplanen skal danne grunnlag for kommunens prioriteringer, og er delt inn i fire tiltaksområder:

  1. God ernæringspraksis
  2. Brukerens ønsker for det gode måltid
  3. Et bærekraftig kjøkken
  4. Tilstrekkelig og rett kompetanse

Mer informasjon

Saken ble behandlet i Bergen bystyre 13. mars 2019. Les om den politiske behandlingen i saken 

Alle planer i Byrådsavdeling for eldre, helse og omsorg