Kokker på Bergen Matfestival
MATFESTIVAL: Bergen er en del av Unescos kreative byer innen gastronomi. Å arrangere matfestival er er en viktig del av statusen som matby.
Bilde: Øystein Haara/Matarena

Inviterer til matfest i sentrum 6.-7. september

Bergen Matfestival byr på opplevelser, gode smaker og matglede for store og små. Det er gratis inngang til de fleste festivalområdene.

Bergen kommune er en av hovedsamarbeidspartnerne til Matarena som arrangerer den årlige Bergen Matfestival. Siden 2015 har også Bergen vært en del av Unescos kreative byer innen gastronomi. Unesco er FNs organisasjon for kultur, utdanning og vitenskap. Å arrangere en matfestival med bred appell og samarbeid med de andre gastronomibyene er en viktig del av statusen som matby.

Selger og publikum ved matbod på Bergen Matfestival
LOKALMAT: På Festplassen og Torgallmenningen kan du teste lokalmat fra Vestlandet.
Bilde: Øystein Haara/Matarena

Lokalmatfest i sentrum

På Festplassen og Torgallmenningen kan du smake på det aller beste innen mat og drikke fra Vestlandet. Over 100 lokale matprodusenter kommer med sine produkter innen grønnsaker, frukt, bær, ost, kjøtt og sjømat. 

Konkurrerer om å bli årets sjømatklasse

Fredag 6. september er sjømatspirer fra ungdomsskolene i og rundt Bergen inviterte for å konkurrere om å bli årets sjømatklasse 2024. Klassene har fått tildelt hver sin mentorkokk og skal konkurrere om å lage den beste sjømaten for ungdommer.  

Egen matfest for unge

For barn og unge mellom 3 og 15 år er det en egen Ung Matfest. Denne delen av arrangementet finner sted i parken ved Festplassen. Alle aktivitetene her er gratis. Her kan du smake og lære om mat som er bra både for kroppen og kloden. 

Bli med på den store restefesten 

I år samarbeider Bergen Matfestival med Spis Opp Maten og HotHotHot, og samler inn all overskuddsmat fra festivalen. Overskuddsmaten deles ut gratis på USF Verftet søndag 8. september fra klokken 13.00.