Jubileumsstien er cirka 50 kilometer lang og går fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord. Stien er delt opp i åtte ulike etapper, og har noe for enhver smak og vanskelighetsgrad. Bymiljøetaten legger ned et stort arbeid med å tilrettelegge stien, med skilting, vegetasjonsrydding, kloppelegging og merking. Den blir åpnet offisielt før sommeren og digitale kart over stien vil komme så snart de er klare.
MER INFO: Følg arbeidet med Jubileumsstien her
– Fin måte å presentere byen på
Bergen på langs er en idé som har ligget latent i Bymiljøetaten en stund.
– Jubileet er en fin anledning til å realisere stien, og en god måte å feire den fine byen vår på, sier Tone K. Bjørø, naturforvalter i Bymiljøetaten. Hun er den som kjenner stien best, etter mange timer med planlegging og prøvegåing.
– Det er et lett prosjekt å bli engasjert i. Kjekt å få lov til å jobbe med turplanlegging, ikke minst når en vet at det er et prosjekt som vil fremme folks opplevelse av friluftsliv og natur. Jeg tror mange vil få stor glede av den ferdige stien, sier Bjørø.
Lav terskel
Bymiljøetatens mål er å tilrettelegge en tursti som gjør det enkelt å ferdes i terrenget. Turstien får karakteristiske merkestikker med egen jubileumslogo som skal hjelpe deg å vite at du ferdes langs Jubileumsstien. I all hovedsak går den langs eksisterende turstier, som nå knyttes sammen til en sammenhengende tursti ved bruk av kollektivtransport til etappene.
– Vårt håp er at folk vil føle det tryggere å prøve nye områder når stien er så godt merket. Siden vi har lagt opp til bruk av kollektivtrafikk, er man også friere til å gå fra A til B, og ikke den klassiske rundturen, sier hun.
Her finner du fem turtips langs Jubileumsstien:
- SMØRÅSFJELLET: Perfekt for småtroll på smøretur
- MYRDALSVATNET: Trolsk stemning på universell tursti
- FUREDALEN: Villmark og dyreliv
- HAUGGJELSVARDEN OG VINDALSEGGEN: Storslott landskap på Bergens tak
- TELLEVIK KAI: Ta et bad eller prøv fiskelykken
Denne saken sto også på trykk i Bergenseren nummer 1 2020