Kranselag er en tradisjon i byggenæringen som en byggherre ikke bør ta lett på. Når taket er tett, er det forventet at byggherren tar spanderbuksene på. Ellers kan arbeiderne finne på å sette opp en filledukke på bygget i stedet for en krans.
Arbeidene på Det hanseatiske museum har nå pågått noen år. Det tar tid å rehabilitere et fredet og vernet bygg. Siden kranselag er en tradisjon som spenner tilbake til 1400-tallet, er det slett ikke utenkelig at kranselaget 2. februar ikke var er det første i byggets historie.
– Bygget ble gjenreist i 1730 etter bybrannen i 1702. Derfor var det veldig kjekt å kunne markere et kranselag 294 år etter at bygget ble gjenreist, sier prosjekteier Johnny Berg i Etat for utbygging.
Han mener byggeprosjektet på Det hanseatiske museum krever godt samarbeid med dyktige og kompetente håndverkere i alle ledd. Tross alt er det Finnegården et av byens viktigste kulturminner.
– En stor takk til alle dere som er her i dag. Vi takker alle for innsatsen og aktsomheten dere har hatt frem til denne milepelen. Så satser vi på et nytt kranselag om 300 års tid fra nå, sa Johnny Berg i en hilsen til bygningsarbeiderne under kranselaget.