Kognitiv terapi og selvfølelse

Strever du med lav selvfølelse, bekymring, og selvkritikk?  Dette kurset hjelper deg med å bygge en mer robust selvfølelse, og gir deg verktøyene for å møte hverdagslige utfordringer med større trygghet og selvtillit.

Neste kurs begynner 4.12.24 kl. 09.00-11.30.

Kurset er ideelt for deg som ofte bekymrer deg for hva andre tenker, er selvkritisk, og ønsker å forbedre din selvfølelse. Gjennom praktiske verktøy og refleksjon vil du lære å håndtere disse utfordringene på en mer konstruktiv måte.

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltaker:

“Jeg har blitt mye snillere med meg selv. Får en skikkelig boost hver gang jeg har vært på kurset. Jeg er gladere, mer sprudlende og ser fram mot flere eller mer langvarige endringer også. Selvfølgelig faller man litt tilbake i negative tankemønstre, men jeg kommer meg fortere ut av de - tar meg selv i å tenke «hvorfor tenker du slik egentlig?» - veldig fornøyd med kurset”.

Kurset bygges på kognitiv atferdsterapi og gir deg innsikt i hvordan tanker, følelser, handlinger og kroppslige reaksjoner påvirker hverandre. Du lærer å identifisere og påvirke negative tankemønstre for å få det bedre med deg selv. Kurset består av undervisning, diskusjoner og hjemmeoppgaver.

Kursplan (5 samlinger à 2,5 timer):

Dag 1: 
Hva er selvfølelse og hva opprettholder lav selvfølelse. 
Innføring i kognitiv atferds terapi 

Dag 2: 
Hvordan jobbe med selvkritikk, skyld og skamfølelse. Innføring i ulike verktøy. 

Dag 3: 
Hvorfor bekymrer vi oss? Hvordan tåle egne og andres følelser. Denne dagen lærer du verktøy mot bekymring. 

Dag 4: 
Du lærer mer om følelsene sinne og frykt, og hvordan vi kan regulere følelser. Hvordan bli bevisst dine gamle tankemønstre, og endre disse. Selvmedfølelse og grensesetting er også sentralt denne dagen. 

Dag 5:
Denne dagen tar vi for oss stress, og hva som tar og gir oss energi i hverdagen. Du vil lære om primære og sekundære følelser, og hvordan unngå å flykte fra vonde følelser.  

Ønsker du å delta på kurset kan du melde deg på her via hovedsiden vår og søknadskjema.

Les også mer om metodikken vår på hovedsiden.