Følgende dokumentasjon må du legge ved i søknaden:
- Driftskonsept for serveringsstedet.
- Leiekontrakt på lokalene som skal brukes til servering.
- Brukstillatelse (lokalene til serveringsstedet må være regulert til servering av mat og drikke).
- Bekreftelse på registrering hos Mattilsynet.
- Utskrift av aksjebok for aksjeselskapet/dokumentasjon på oppføring av enkeltpersonsforetak.
- Yrkesskadeforsikring for alle ansatte på stedet.
Du må i tillegg ha bestått etablererprøven. Hvis du har bestått etablererprøven i en annen kommune må det legges ved dokumentasjon på dette i søknaden.
Bergen kommune behandler søknader fortløpende, forutsatt at all dokumentasjon er innlevert.
Ved manglende dokumentasjon settes det frist for innlevering. Overholdes ikke fristen kan det medføre avslag på søknaden.
Saksbehandlingstid er 1-2 måneder.
Kontor for skjenkesaker fatter vedtak om tildeling eller avslag på søknader om serveringsbevilling.
Dersom du er uenig i et vedtak, kan du klage på det. Klagen sender du til Kontor for skjenkesaker i Bergen kommune, som behandler klagen og sender videre til Fylkesmannen. Se også forvaltningsloven § 28 og 33.
Kopi av vedtaket sendes til politiet og eventuelt andre offentlig instanser som kan ha interesse av vedtaket.