Forløperen Gyldenpris Daghjem startet opp allerede i 1938, og holdt til på ulike steder i området på Gyldenpris. På daghjemmet var det 15 barn og to voksne, men antall barn begynte raskt å vokse.
Aktiviteter på daghjemmet
Fra de historiske dataene til daghjemmet kan vi lese litt om hva daghjemmet bedrev med:
"Efter den fri beskjeftigelse må hvert barn rydde pent vekk de leker de har brukt, og to av barna er ordensmann og ser efter at alt er på plass. Så setter barna benkene frem foran pianoet, og vi tar en liten sangstund. Så kommer sanglekene, som mange av barna synes er det morsomste i hele barnehagen. Her utløses barnas bevegelsestrang i rikt monn, og de små personligheter kan få anledning til å glimre med sine individuelle talenter".
Svenske sangleker ble oversatt, og småbarnsrytmikk, som på den tiden var noe helt nytt, ble tatt i bruk.
Etter disse aktivitetene var det igjen rolig lek, som da kunne bestå av "arbeidsmiddelpunkt", som betydde å arbeide med et spesielt emne over tid. Oversetter man alt dette til nåtid kjenner man godt igjen elementer som fortsatt står sentralt i dagens barnehagedrift.
Voksende barnetall og svært dedikerte og samfunnsengasjerte kvinner, som jobbet hardt for barn i området, gjorde at kommunen bygget det vi i dag kjenner som Gyldenpris barnehage, det røde huset. Barnehagens grønne hus var tidligere en privat enebolig som kommunen overtok i 2010 og innlemmet i Gyldenpris barnehage.
Feiring med barn, ansatte og pensjonister
Vi som jobber i Gyldenpris barnehage i dag er stolt av historien vår. I anledning jubileet har vi hentet frem gamle leker, klær, bilder og utstyr som har sin opprinnelse langt tilbake i tid. Dette har blitt vist frem til både barn og personalet, og noe av det har vi satt i glassmonter.
Alle avdelinger har hatt bursdagssamling og vi har selvsagt hengt opp flagg for barnehagen vår.
Dagens gjester var pensjonistene våre, som har hatt et langt yrkesliv i Gyldenpris barnehage, noen opp mot 40 år!