God og riktig mat er grunnleggende for god helse og livskvalitet. Mange av dem som mottar pleie- og omsorgstjenester er syke, og har økt sårbarhet for ernæringsrelaterte tilstander som underernæring, feilernæring og overvekt.
Les planen: Maten servert - Handlingsplan for mat, måltider og ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
Planens innhold
Planen setter fokus på viktigheten av mat og ernæringsarbeid, og inneholder tiltak som skal bidra til å utvikle tjenester med god ernæringspraksis, som fremmer matglede og et sunt og bærekraftig kosthold.
Planen gjelder mottakere av pleie og omsorgstjenester i sykehjem, hjemmebaserte tjenester og tjenester til utviklingshemmede.
Viktige satsingsområder
Handlingsplanen skal danne grunnlag for kommunens prioriteringer, og er delt inn i fire tiltaksområder:
- God ernæringspraksis
- Brukerens ønsker for det gode måltid
- Et bærekraftig kjøkken
- Tilstrekkelig og rett kompetanse
Mer informasjon
Saken ble behandlet i Bergen bystyre 13. mars 2019. Les om den politiske behandlingen i saken