Den bærende idéen for prosjektet var å forme huset og opplevelsene rundt tre gamle bjørketrær. Dobbel takhøyde på kjøkkenet tar omgivelsene inn i bygget. Prosjektet har en arkitektur nært knyttet til natur i et urbant miljø. Det er etablert et romforløp som gjør at eneboligen med en grunnflate på 63 kvm på en tomt på 280 kvm, fremstår større enn den er. Eneboligen er et eksempel på fortetting med kvalitet, der en familiebolig er innpasset i et etablert sentralt byområde på en utfordrende tomt.
Flere av rommene i huset henger tett sammen, men deles opp ved bruk av forskjellige overflater, terskler og etasjer. Valg av åpninger og utsyn gir romlige sammenhenger som «låner» utsikt fra andre rom eller utenfra, og får dermed rommene til å virke større og åpnere. I sum fremstår det som store og rause rom på tross av at huset har relativt lite fotavtrykk.
Den store hvite veggen på kjøkkenet henter lyset inn utenfra gjennom det store vinduet og blir et dynamisk innslag som endrer seg i takt med været og årstidene
Utsynet fra den dobbelthøye delen av kjøkkenet gir godt lysinnslipp og skaper god kontakt med hagen og nærområdet utenfor. Interiøret består av flere detaljer i tre som er med på å justere luftfuktigheten. Grove og ubehandlede materialer er også brukt for å stimulere sansene og gi en kontrast til de slette veggene.
Det har vært i prosjektets hensikt å skape et hus hvor tradisjonelt håndverk og nyskapende arkitektur skulle tillegges særlig vekt. Prosjektet er utført med høy detaljeringsgrad når det gjelder farge og materialbruk, og er utført i et begrenset antall materialer som kryssfiner, betong og heltre panel.