Prosjektet er et boligbygg med gode bolig- og bykvaliteter. Bygget fyller hele tomten og ligger i et attraktivt grøntdrag sentralt i Oslo. Nabolaget karakteriseres av eldre fargerike murbygninger i oker, rødt, beige og grønt. Idéen har vært å gi det grønne tilbake til byen – både i symbolsk og fysisk forstand.
Boligprosjektet viser omsorg for utformingen av første etasje, og bidrar til en aktiv gate ved å lokalisere næringslokaler med store vindusflater i hjørnet av første etasje. Også varierte beplantede kantsoner gir kvalitet til gangvei og parkdrag.
Den øvrige delen av 1.etasjen inneholder leiligheter med forhager, og er et eksempel på hvordan overgangen mellom private og offentlige soner kan løses i en bysituasjon når det ikke er næring i hele første etasje.
Materialbruk og utforming av fasaden gir dybde og variasjon, blant annet ved å reflektere de grønne omgivelsene. De integrerte balkongene som er kledd med tre bidrar til å skape kvalitet i fasaden. Aluminiums- og glassfasadene oppfyller også en rekke funksjonelle og tekniske krav, som rekkverk på balkongene og støyskjerming. Samlet gir valgene god variasjon og dybde i fasaden.
Den grønne takterrassen med private parsellhager og fellesområder med dusj og sitteplasser fremmer felleskap og skaper møter mellom folk.
Takterrassen er utført med ca en halv meter jord over hele takarealet som fordrøyer regnvannet. All vegetasjonen bidrar til et biologisk mangfold.
De kompakte og godt planlagte leilighetene har takhøyde på 2,7m. Sammen med store godt plasserte vinduer skaper dette luftighet og god kontakt mellom inne og ute. I den tette byen er dette viktige arkitektoniske virkemidler for å skape økt trivsel og bokvalitet. Takhøyden kan også bidra til at man kan utvikle og transformere boligen i løpet av byggets levetid både til andre funksjoner og til ulike livssituasjoner.
Bygget ligger i et grøntdrag i Oslo, og idéen har vært å gi det grønne tilbake til byen, både symbolsk og bokstavelig. Glassfasadene med grønt mønster reflekterer også de store grønne trærne og bygget glir derfor godt inn i de grønne omgivelsene.
Fasaden tar opp i seg omgivelsene, og bygget blir dermed godt integrert i den grønne aksen. Fasadene er utformet i resirkulert aluminium og flere lag glass med keramisk mønster. Glassflatene gir en tredimensjonal opplevelse, og en illusjon av å se gjennom bladene i en trekrone.
Glassfasadene er utviklet i et FOU-samarbeid mellom arkitektene og leverandørene. Måten fasadene er utført på gir bygget karakter og en helt egen fremtoning, både på nært hold og på avstand. Byggets helhetsuttrykk hadde ikke vært det samme dersom arkitektene hadde valgt et standard fasadeprodukt.