NB! Billetter for våren 2025 gjøres tilgjengelig mandag 6. januar.
Påmelding til forestilling og formidlingsprogram må gjøres på billett.bergen.kommune.no. Velg «For Barnehager» i menylinjen for å få opp heleoversikten. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen samt antall barn og voksne. Påmelding er bindende.
Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.
Formidlingsprogram våren 2025:
Tre ruiner
Onsdag–torsdag 5.–6., 19.–20. og 26.–27. mars kl. 10–11.15. Elisabeth Slaattelid. Utendørs formidling. Oppmøte ved Mariakirken. Maks 15 barn. Fra 4 år.
En gang var Lavranskirken, Maria Gildeskåle og Katarinahospitalet viktige bygninger i byen. Gjennom dramatisk lek og fortelling kommer vi nærmere bysamfunnet på 1200-tallet. Et dilemma finner sin løsning når vi går inn i Maria Gildeskåle som byens fremste menn og kvinner.
Hvis DU er et insekt, da er du en larve!
Tirsdag–torsdag 11.–13. mars kl. 10–10.45 og 11.15–12. Maks 12 barn (2019- og 2020-kullet). Monica Marcella. Fra 4 år.
I forbindelse med Klimafestivalen Junior, inviterer vi til larvedag på Barnas kulturhus. Insekter er larver som barn. Disse larvebarna må klare seg selv, og for å gjøre det har de funnet på ganske fantastiske ting. Insektene i Norge lever i skog, vann og i jorden. Samspillet mellom insekter, planter, sopp og andre dyr er sammenflettet og spennende. For å forstå hva som skjer når naturen endrer seg må vi vite litt om de som lever i den og hvordan de lever.
«Klimafestivalen Junior», arrangeres av Bergen Offentlige Bibliotek i samarbeid med «Klimafestivalen Varmere Våtere Villere».
Det var en gang en klosterhage
Tirsdag–fredag 3.–6. juni og onsdag–fredag 11.–13. juni kl. 10–11.15. Elisabeth Hoff og Elisabeth Slaattelid. Utendørs formidling. Oppmøte foran Nordnes bydelshus, Klosteret 2. Maks 15 barn. Fra 4 år.
De gamle klostrene sørget for at det kom nye planter til byen. En gang var det en stor klosterhage på Nordnes med pryd- og nyttevekster. Finnes det spor av dette i dagens by? Vi leter, undersøker og planter selv for å bli kjent med Bergens historie.
Grapefrukt
Tirsdag 25. mars, samt 1., 8. og 15. april. kl. 10.15–11.15 og 12.15–13.15. Renate Rivedal. Maks 12 barn. Fra 3 år.
Grapefrukt er en litt merkverdig frukt som smaker både godt og vondt samtidig. I boken Grapefrukt åpner kunstneren Yoko Ono opp for en annerledes og sprø verden der alt kan skje og alt er mulig. Vi inviterer med barna til å ta del i hennes univers og bli kjent med performancekunsten med utgangspunkt i den lille boken. Det blir rom for både dikt, performance, et annerledes verksted og ikke minst et ønsketre.
Frøballer for fremtiden
Mandag–onsdag 5.–7. mai, fredag 9. mai og mandag–torsdag 12.–22. mai. kl. 10–11.30. Renate Rivedal eller Elisabeth Hoff. Maks 12 barn. 3 år.
Bli med på å lage frøballer og med å spre bievennlige blomster i ditt nærmiljø! Barna blir med på «geriljaplanting» der de sprer frøballene på et område med jord mellom blokker og asfalt, hvor de vokser opp til å bli blomster for pollinerende insekter. På denne måten er barna med på å påvirke sin fremtid!
Forestillinger og konserter:
Himmelspringaren
Fredag 24. og mandag 27. januar kl. 10 og 11.30.
Adele Lærum Duus og Monika Solheim. Fra 3 år.
Figurteater basert på Sissel Horndals bok med samme navn. Det lille lilla lammet blir utstøtt fra flokken. Hun er ikke som de andre. Men når den farlige Kvasskjeften kommer viser «Lilla» mot.
Miss Tatis Eyemba
Fredag 7. og mandag 10. februar kl. 10 og 11.30. Irem Müftüoglu, Liliana Pereira, Tatiana Pereira. Fra 3 år.
Eyemba betyr bolig eller husly på umbundu, et av nasjonalspråkene i Angola. Miss Tati har hentet inspirasjon i både sin portugisisk-angolske og bergenske bakgrunn når hun synger om det å vokse opp i en boligblokk omgitt av mange forskjellige mennesker. Her er sanger om humørsvingninger, snopedager og om hvor viktig det er å respektere hverandre og seg selv.
Miss Tatis Eyemba ble først fremført som et bestillingverk for Bajazzfestivalen oktober 2020. Våren 2021 ble konsertforestillingen satt opp på ærverdige DNS (Den Nationale Scene) i Bergen. Denne versjonen av Miss Tatis Eyemba er komprimert til 3 utøvere.
Flumbra
Fredag 14. og mandag 17. februar kl. 10 og 11.30.
Lys Levende Adele. Fra 3 år.
Har du noen gang sett slike store kampesteiner som ligger på markene? I gamle dager trodde man at dette var troll som var blitt til stein. Slike trollsteiner fins det massevis av på Island. Flumbra er en ekte islandsk trollmor som er så forelsket i den late trollkjæresten sin. Hun får åtte små trollunger med ham, men hva skjer den dagen hun tar dem med for å besøke ham? Basert på Gudrun Helgadottir sin populære barnebok fra Island.
Alt & Ingenting
Fredag 21. og mandag 24. februar kl. 10 og 11.30. Monika Solheim og Jan Holden. Fra 1 år.
Alt og Ingenting bor på stranden. Noen dager skjer det nesten ingenting. Andre dager skyller havet opp alt mulig rart og da kan alt skje. En ordløs historie om alt og ingenting.
Psst!
Fredag 28. februar og mandag 3. mars kl. 10 og 11.30.
Øyvind Hegg-Lunde, Øyvind Skarbø og Fredrik Rysjedal. Fra 3 år.
Vi følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. Hverdagslyder som knasende gulrøtter, tørketrommelen i kjelleren og digre anleggsmaskiner omskapes til en helt spesiell musikkforestilling i samspill med Fredrik sine levende illustrasjoner.
Harpens musikalske verden
Fredag 7. og mandag 10. mars kl. 10 og 11.30. Bergen Fløyte og Harpeduo – Knut Magnus Bøen og Marija Kadovic. Fra 3 år.
Kjenner du igjen denne? Vi spiller musikk fra eventyr og filmer du kanskje kjenner; Harry Potter, Løvenes konge og Isbilen – eller Norsk dans nr. 2 av Edvard Grieg, som den egentlig heter. Vi blir kjent med det store instrumentet konsertharpe, får høre fløytespill og noen små historier fra eventyr knyttet til musikken som blir spilt.
Stikk – Alt henger sammen
Fredag 14. og mandag 17. mars kl. 10 og 11.30. Dette er Barnas kulturhus sitt bidrag til «Klimafestivalen Junior», arrangert av Bergen Offentlige Bibliotek i samarbeid med «Klimafestivalen Varmere Våtere Villere». Hilde Trætteberg Serkland, Helge Lilletvedt. Fra 3 år.
En konsertforestilling om insekter i en blomstereng. Vepsen Stikk vil så gjerne være venner med alle hen treffer, men stikker de andre insektene så lett - som oftest uten å egentlig mene det. De ulike insektene i blomsterengen har alle hver sin sang som presenterer og viser hvert enkelt insekt sin egenart.
Bånn i Bøtta
Fredag 21., mandag 24., fredag 28. og mandag 31. mars kl. 10 og 11.30. Hedvig Garshol og Gabrielle Barth. Fra 3 år. Forestillingen er støttet av Scenekunstbruket.
Mette og Marit kjeder seg i jobben som renholdere og lengter etter et mer fargerikt og eventyrlig liv. I bunnen av bøtta finner de en bok med menn ikledd grønne strømpebukser og med pil og bue. Boken er en uimotståelig mulighet for damene til å kunne drømme seg bort, og de begynner å leke og forsvinner inn i historien om Robin Hood. Slik får de to damene unnagjort renholdsarbeidet i en rasende fart. Eller får de egentlig det?
Bjørnis og de røde prikkene
Fredag 4. og mandag 7. april kl. 10 og 11.30. Basert på bok av Sofie Cappelen. Dette er Barnas kulturhus sitt bidrag til One Ocean Week. Fnugg Teater – Julie B Westreng og Haflidi A Haflidason. Fra 3 år.
På toppen av jorden, i isbjørnparadis, bor den lille isbjørnen Bjørnis sammen med seler, ismåker og nordlys. Men det er ikke bare nordlyset som danser på himmelen, det gjør også noen røde prikker Bjørnis ikke har sett før. Prikkene er overalt, også i havet og i maten de spiser. En dag får Bjørnis vondt i magen. Kan det være på grunn av de røde prikkene? Hvor kommer prikkene fra? Og hvordan kan de bli kvitt dem? Bli med på en reise til det fine, mystiske nord, hvor det er så kaldt at selv ordene rimer.
Rød nese
Fredag 25. og mandag 28. april kl. 10 og 11.30. Krabatene – Irene Ahnéll. Fra 1 år.
En ordløs og musikalsk forestilling for de minste. Ingredienser; Jakten på en rød nese, noen spennende kofferter med overraskelser i, små sirkusnumre og lek med musikk og kropp.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
BILLETTINFORMASJON:
Tilbudet på Barnas kulturhus er gratis.
Påmelding til forestilling, verksted og formidlingsprogram må gjøres via lenkene i de enkelte programbeskrivelsen. Oppgi navn på bestiller, kontaktinformasjon til barnehagen samt antall barn og voksne.
Kontakt oss på epost barnaskulturhus@bergen.kommune.no (fra 6. januar. Svarer mandag–fredag) dersom du vil:
- Bestille plass i vår kafé, hvor medbrakt mat kan nytes
- Avbestille billetter
- Sette dere på venteliste
Adresse: Kalmargaten 6, 5011 Bergen
www.bergen.kommune.no/barnaskulturhus
Følg oss på Facebook.