Mann sitter på en seng som har sensoralarm
BETRYGGENDE: Sigvald Løkeland synes det er godt å vite at han vil få hjelp fra Responssenteret dersom han skulle falle om natten og ikke komme seg opp igjen.
Bilde: Nina Johnsen

– Sensoralarmen gir meg trygghet

Om Sigvald Løkeland ikke er tilbake i sengen sin etter 45 minutter når han er oppe om natten, vil sengesensoren hans varsle Responssenteret.

Løkeland har hatt trygghetsalarm i flere år og er godt fornøyd med den. Men siden han for en tid tilbake siden hadde noen svimmelhetsanfall, fikk han koblet sengesensor til alarmen sin.

– Sensoren gir meg økt trygghet, og en visshet om at jeg får hjelp dersom jeg skulle miste bevisstheten og falle om natten. Det er også betryggende for døtrene mine å vite at jeg blir ivaretatt dersom noe skulle skje, og jeg ikke får varslet om dette selv, sier han.

Trykksensor

Sengesensor er en trykksensor, som varsler Responssenteret ved fravær av trykk etter en gitt tid. Alarmen finnes også i mindre format, til bruk i stol. Sensoren passer til deg som kanskje ikke vil klare å utløse trygghetsalarmen ved behov, er oppe om natten, står i fare for å falle eller som har svekkete kognitive evner.

94-åringen har heldigvis ikke falt etter at han fikk sengesensoren. Han anbefaler alle som er redde for å falle, om å søke om både trygghetsalarm og sengesensor.

– Alarmene gjør det mulig å bo trygt hjemme lengst mulig, sier han. 

Søk om alarm her

Dersom du mener du har behov for sengesensor eller trygghetsalarm, kan du selv, dine pårørende, legen din eller hjemmesykepleien søke om å få alarmer. Alle over 85 år får tildelt trygghetsalarm uten behovsprøving.

Les også om Responssenteret som passer på deg hele døgnet.

TILBAKE TIL FORSIDE SENIORGUIDE