Beliggenhet
Søreide Sykehjem ligger nydelig til i Ytrebygda bydel i Bergen.
Bygning
Sykehjemmet sto ferdig i 2004. Vi har 90 beboerrom fordelt på 5 avdelinger. Hver avdeling inneholder to grupper med 10 beboere på hver gruppe.
Tre avdelinger er tilrettelagt for personer som har demens. To avdelinger er for somatiske beboere.
Sansehager
Uteområdene er lagt godt til rette for beboerne våre. Flere av avdelingene har utgang til egen sansehage med planter, bær og busker. Så fort været tilsier det, setter vi oss ut og har det sosialt. Vi griller, fyrer i bålpannen og nyter gjerne et glass med forfriskninger eller en kaffekopp. Våre beboere er med på å plante blomster om våren, og her høster vi også egenproduserte bær, frukt og urter. Det blir en spesielt hyggelig opplevelse når vi nyter våre egne produkter.
Musikk og sang
Musikk og sang brukes i det daglige arbeidet ved Søreide sykehjem. For eldre som har vansker med å huske og finne ord, er musikk en fin måte å skape kommunikasjon på. Gamle minner vekkes til liv, sangtekster som har gått i glemmeboken dukker opp igjen, og vi nynner og synger med.
Fysisk aktivitet
Vi har egne treningsstunder for beboerne. Da trener vi gjerne med ball, sittedans eller annen bevegelse etter musikk. Våre beboere har i tillegg et eget sykkelrom. Her har vi storskjerm med film og fin musikk. De kan velge hvor de ønsker å sykle, både i innland og utland. Vi har også trening i form av hverdagsaktiviteter, som å være med og hente post, brette tøy, dekke bord og bærsanking i hagene våre. Vi har egen avtale med frisør og fotpleier som har praksis på sykehjemmet.
Kompetanse og satsingsområder
Vi har knyttet til oss nødvendig og relevant helsefaglig kompetanse for å drifte sykehjemmet med høy kvalitet i henhold til nasjonale anerkjente retningslinjer. Kunnskap, engasjement og personlig egnethet blant våre medarbeider og ledere er en forutsetning for å kunne levere kvalitet i våre tjenester.
Fornøyde medarbeidere gir fornøyde beboere. Vi har stor fokus på et godt arbeidsmiljø og samarbeid, som igjen bidrar til høy trivsel og lavt sykefravær. Trivselstiltak for medarbeiderne våre har derfor høy prioritet hos oss.
Vi bruker utelukkende ansatte med realkompetanse eller interesse innenfor de områdene de skal arbeide. Vi tillegger personlig egnethet stor betydning.
Våre pårørende er viktige ressurser og støttepersoner i vårt daglige møte med beboerne, og bidrar med på å skape en god hverdag. Flere ganger i året gjennomfører vi en kompetansekartlegging hvor medarbeiderne selv kan melde inn sine behov for kompetanseheving. Med bakgrunn i behovskartlegging og tilbakemeldinger fra både beboere, pårørende og medarbeider, utarbeider vi hvert år egne fokusområder som vi spesielt skal fordype oss i.
Fokusområde for 2025:
- Palliasjon - skape en god livskvalitet og gode stunder.
- Kompetanseheving
- Samarbeid og kommunikasjon med pårørende der forhåndssamtaler er sentralt.
- “Hver dag hele livet”. Vi ønsker å gi våre beboere gode aktive dager, med individuelle og tilpassede aktiviteter.
Vårt kvalitetsarbeid pågår kontinuerlig og er en del av hele vårt tjenestetilbud.