En dame maler
Bilde: Unsplash

Aktuelt i Kunst, kultur og psykisk helse (KKPH)

Her kan følge med på aktuelle nyheter og informasjon om aktiviteter innen Kunst, kultur og psykisk helse.

Målgruppen for tilbudene innen Kunst, kultur og psykisk helse (KKPH) er mennesker med psykiske helseplager. Deltagelse er selvdefinerende. Det betyr at om du melder deg på kurs, sender bidrag til redaksjonell vurdering eller søker utstillingsplass i KKPHs nettgalleri, så har du selv definert deg inn i målgruppen. Arrangør, ansatte og engasjerte kursholdere/instruktører har taushetsplikt jfr. Offentlighetsloven § 13.

Aktuelle nyheter og aktiviteter: 

 

Velkommen til lansering av tidsskriftet Kraftverk nr. 70 torsdag 28. november

Et design med tekst "70" og en illustrasjon som ligner på et ror. Fire portrettbilder av personer.
Bilde: Design ved Ian Holcroft. Fotorettigheter: Gyldendal norsk forlag og privat.

28. november kl. 17.00 lanserer vi tidsskriftet Kraftverk nr. 70 i Amalies Hage på Bergen Offentlige Bibliotek. 

Kraftverk er en dikt- og kortprosasamling for uetablerte skrivere. Tidsskriftet kommer ut to ganger per år – en papirutgave og en digital utgave.  Kraftverk nr. 70 er en trykt utgave.  Les mer om Kraftverk her. 

PROGRAM FOR LANSERINGEN: 

  • Opplesning ved skrivere Gunhild Hofstad, Eldrid Andestad, Ann-Helen Ziener og Simen Godfredsen. 
  • Innlegg ved forfatter og redasjonsmedlem Gunnar Staalesen
  • Hilsen fra redaktør Sindre Ekrheim
  • Musikalsk innslag ved Mari Kvien Brunvoll
  • Programleder er Mariann Dalen Husveg. 

Arrangementet har gratis inngang og alle er velkommen. 

Les mer om de ulike innslagene under.

Portrett
Gunnar Staalesen
Bilde: Gyldendal norsk forlag

Gunnar Staalesen er en norsk forfatter, som debuterte i 1969 med romanen Uskyldstider. Han har senere skrevet en rekke kriminalromaner, med handlingen lagt til Bergen. Bitre blomster ble filmatisert 2007, og er den første av tolv filmatiseringer av hans kriminalromaner med privatetterforskeren Varg Veum i hovedrollen. 1900. Morgenrød (1997), 1950. High Noon (1998) og 1999. Aftensang (2000) er en trilogi fra Bergen på 1900-tallet. Den fikk en oppfølger i 2021: 2020. Post festum. Staalesen har hatt en rekke oppsetninger på Den Nationale Scene, den siste av disse musikalversjonen av Amalie Skrams Hellemyrsfolket i 2014-15, med musikk av Julian Berntzen. Han har dessuten skrevet noveller, sakprosa og bøker for barn og ungdom. Bøkene hans er oversatt til 22 språk. 
 

Portrett
Bilde: Mariann Dalen Husveg

Mariann Dalen Husveg er utdannet cand. mag. og lærer fra Universitet i Bergen, og var med på litteratursatsingen i prosjektet Kunst, kultur og psykisk helse i Bergen kommune fra 2001 til 2004. Hun arbeidet blant annet med redaksjonen i Kraftverk, utviklet skrivegrupper, hadde litteraturkafeer på ARK Beyer, samt hospiterte hos Forlaget Gallo i Danmark der hun lærte om forlagsdrift. Etter en pause begynte hun på nytt som redaksjonsmedlem i Kraftverk i 2007. 
 

Portrett
Bilde: Sindre Ekrheim

Sindre Ekrheim er en norsk forfatter fra Stavanger. Han debuterte i 2010 med diktsamlingen “Sjøen hugsar ingen barndom ” og fulgte opp med samlingene “Ho kjem fram i regnet” i 2013 og “Rangsøles” i 2017. Ekrheim bor i Bergen. Han har vært bokanmelder i Bergens Tidende og er for tiden fast lyrikkanmelder i Dag og Tid.  Han er også redaktør for poesikritikktidsskriftet Krabben. Nå er han ny redaktør for tidsskriftet Kraftverk. 

Portrett
Bilde: Mari Kvien Brunvoll

Mari Kvien Brunvoll er komponist, sanger og lydkunstner. Hun er opprinnelig fra Molde, men har i en årrekke vært bosatt i Bergen. Hun studerte improvisasjonsmusikk ved Griegakademiet i Bergen, og har gitt ut ni album med ulike prosjekter, blant annet solo, med bandet Building Instrument og duo med Stein Urheim. Mari Kvien Brunvoll har turnert jevnlig i Norge og Europa siden 2008, og særlig har hun fått oppmerksomhet internasjonalt for sitt soloprosjekt hvor hun hovedsakelig bruker stemmen og elektronikk for å skape egenartede komposisjoner og improvisasjoner. Hun jobber også tverrkunstnerisk med dans, teater, film og lydinstallasjoner. De siste årene har hun også spilt på instrumenter som hun har skapt selv. Hun har deltatt på festivaler som Borealis, Ultimafestivalen, Moldejazz, Øyafestivalen og Nattjazz.  

 

 

---

 

Les Kraftverk nr. 69

 

Illustrasjon av et knust glass
Kraftverk nr.69
Bilde: Ian Holcroft

Kraftverk nr. 69 ble utgitt juni 2024
19 skrivere – 6 debutanter
26 tekster: 17 dikt, 5 noveller og 6 prosatekster 

Skrivere i dette nummer: Vidar Kolås, Marie Sæther, Merete Moen (debutant), Shelly Villanger (debutant), Margarita Lavrentjeva (debutant), Hallgeir Fredriksen, Tone Algrøy, Jorunn Boldvik (debutant), Audun Langåker (debutant), Eileen Svendsen, Helene Larsen, Eva (debutant), Johanne Magnus, Gunhild Hofstad, Stine King, Anastasia Belsås, Vigdis T. Asmervik, Linda Opskar, Eldrid Andestad.

Essay: Rana Issa
Redaktør: Sindre Ekrheim
Design: Ian Holcroft

“Jeg kjenner dem ikke, dem som jeg kaller familie. Jeg kjenner dem ikke fordi folk som dem aldri kommer ut av Gaza. Jeg kommer aldri inn.” 
Sitat av Rana Issa, s.123. 

Les Kraftverk nr. 69 her (lenke til Publitas) 

Flere nyheter blir oppdatert løpende.